top of page

Goda nyheter: Indiens tigrar fortsätter att öka i antal

År 2006 fanns det i Indien 1 411 tigrar kvar i det vilda. Ett faktum som var alarmerande och som fick landets regering att i samarbete med lokala myndigheter, organisationer så som WWF och lokalbefolkning lansera en rad åtgärder för att hjälpa arten återhämta sig med målet att fördubbla antalet individer.


En av åtgärderna har varit att skapa över 40 nya tigerreservat med en total yta på strax över 75000 kvadratkilometer (cirka 7,5 miljoner hektar). Man har även använt sig ny teknologi så som drönare och kameror för att kunna spåra tigrarna och för att hjälpa lokalbefolkningen leva sida vid sida med dem.


Ansträngningarna har verkligen burit frukt och lett till att antalet tigrar i Indien i dag beräknas vara 3167 individer. Det motsvarar 70 % av antal tigrar i det vilda som finns i världen.


Även om hoten fortfarande är många, framför allt med en ökad befolkning och klimatförändringar, tycks tigern gå en ljusare framtid till mötes, anser naturvårdare.Att hitta positiva nyheter att dela med mig av till dig, att kritisk granska artiklarna och jämföra dem med andra källor, tar tyvärr mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 0702200945 (Daniel Mendoza). Jag är också mycket tacksam för att du tipsar andra om att Good News Magazine finns. Tack! 💕 /Daniel Mendoza
Comments


bottom of page