top of page

Goda nyheter: Faunapassagen i delstaten Texas ska bli fler

Sedan 1990-talet har den amerikanska delstaten Texas byggt faunapassager och ekodukter för att hjälpa djuren korsa bilvägar säkert och för att hjälpa människor undvika kollisioner med dem. Hitintills har 32 sådana passager byggts och nya planeras. Delstatens transportstyrelse (TxDOT) har ansökt om ökad finansiering för ändamålet.


Det finns flera goda skäl till varför delstaten Texas bygger faunapassagen. Ett av dessa är delstatens skyldighet enligt The Endangered Species Act (den mest omfattande miljölagen i USA för skydd av hotade arter) och ett annat är att man vill göra vägarna säkrare för trafikanter, säger Julien Devereux, talesperson för TxDOT, till The Houston Chronicle.


En majoritet av faunapassagen i Texas är betongtunnlar som leder djuren säkert till andra sidan.


En faunapassage är mindre än en ekodukt och mer anpassad till specifika arter. Flesta sådana byggs under vägar och används till exempel av groddjur. En ekodukt gör att hela naturen, som en obruten kedja, fortsätter över motorvägen.


Daniel Mendoza Källa: CHRON & Texas Monthly


Kära läsare, om du vill stödja Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter är det allra bästa sättet en Swishdonation till 0702200945. Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: Shutterstock. Ej ekodukt i USA.


Comentários


bottom of page