top of page

Vecka 11 och ett axplock av goda och inspirerande nyheter


Här kommer ett nytt axplock av positiva och inspirerande nyheter från olika delar av världen.


Mindre asfalt, mer natur En positiv trend börjar noteras i städer världen över där betong och asfalt rivs upp för att låta naturen få ta mer plats.


Källa: BBC


Foto:Shutterstock

Abort i grundlagen

Frankrike blev först i världen med att skriva in aborträtten i grundlagen. Ett fantastiskt positivt steg för kvinnors rätt till sina kroppar och liv.


Källa: Amnesty


Foto:Shutterstock


Barndödligheten minskar Antal barn som dör innan femårsåldern har nått en ny historisk låg nivå, visar ny statistik från FN. Källa: WHO


Foto:Shutterstock

Färre dör i cancer Färre medelålders människor dör i cancer i Storbritannien än någon gång under de senaste 25 åren, visar en ny studie från Cancer Research UK. Studien visar att totalt sett har dödligheten sjunkit med 37 % hos män och 33 % hos kvinnor.




Foto:Shutterstock

Trädplantering i Afrika

Ett initiativ för att plantera träd i Afrika har sedan det lanserades år 2015 sammanlagt återställt ett område på över 41 000 hektar.



Foto:Shutterstock

Faunapassager

Hisingsleden byggs om för att göra vägen säkrare och samtidigt öka kapaciteten. En viktig del av säkerheten är att vi bygger flera faunapassager, som underlättar för djuren att passera leden, skriver Trafikverket på sin hemsida.


Källa: Trafikverket



Foto:Shutterstock

Havsörnar återvänder

I vad man tror är första gången på cirka hundra år häckar havsörnar återigen i staden Toronto. Att arten återvänder ses som ett positivt tecken på att återställandet av livsmiljöer fungerar. Källa: CBC


Foto:Shutterstock

Skottlands natur återställs

Genom fler än 150 projekt har strax över 2 % av Skottlands natur återställts. Nu är siktet inställt på att 30 % av landets yta till land och hav ska återställas.


Källa: TFN


Foto:Shutterstock

Europeisk bison ökar

Till naturvårdares stora glädje ökar populationen av europeisk bison (visenten) i södra Karpaterna. Nu genomförs nya insatser för att ta återhämtningen av arten till nästa nivå och för att säkerställa så att lokalsamhällen fortsätter att gynnas.



Foto:Shutterstock

Text och delning: Daniel Mendoza

Kära läsare,

psykisk ohälsa, depression, hopplöshet, tvivel om framtiden och otrygghet ökar i Sverige. Det är min övertygelse att vi med Good News Magazine kan bidra till att vända den negativa trenden. Vill du hjälpa oss med det? Bli prenumerant, boka en föreläsning, köp annonsplats eller gör en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB). Tack för ditt bidrag! 💕 /Daniel Mendoza


bottom of page