top of page

Inspirationskrönika: Följ ditt hjärta

Vad får dig att kliva upp ur sängen på morgonen? Okej, det är härligt att fundera över vad man ska äta till frukost och vilken tesort man ska välja till morgonens första tekopp, eller om man ska ta cykeln till jobbet och njuta av det förhoppningsvis soliga vädret, men jag tänker lite större och djupare. Vad gör dig motiverad och vad driver dig? Vad känner du passion för? Och vad får dina ögon att glimma till lite extra? Har du det jobbet eller intresset som får dig att kliva upp även den regnigaste, gråaste och tröttaste dagen?


Jag har de senaste veckorna ställt den frågan till många studenter som jag rekryterar till ett entreprenörskapsprogram. Och jag förvånas över hur drivna och målmedvetna många är och hur mycket de hinner med vid sidan av sina studier. Måste då fundera om drivkraften ligger i att ha många saker i sitt cv och att allt är en del av en utstakad plan för att nå sina mål? Många har säkert inte börjat fundera på det ännu, men då och då får jag se det där glimret i ögonen som gör att jag vet att det finns en äkta passion och drivkraft. Man har inte skrivit att det är viktigt att jobba med att hjälpa andra för att det får en att framstå som en bra medmänniska eller är ”inne” just nu, utan för att man inte kan tänka sig ett jobb eller liv där man inte får göra det varje dag. Man har inte heller skrivit att hälsa och träning är viktigt om man inte ser det som en helt naturlig del av ens liv varje dag för att man ska må bra. Och det är klart att de flesta är intresserade av att resa, men det är först då det finns ett genuint och äkta intresse att lära känna nya kulturer och människor som man knappt klarar sig utan de där spännande inbokade resorna i kalendern.


Lyssna till din passion, det du brinner extra för, det som får dina ögon att glimma till lite extra.

För mig handlar det om att hitta den passion som gör att en måndagsmorgon är lika härlig som alla andra dagar i veckan. Som gör att jag fortfarande känner mig pigg, peppad och full av energi trots att jag vet att jag egentligen har jobbat lite för mycket, lite för länge. Och jag har förmånen att få jobba med min passion, varje dag, både på mitt ”vanliga” jobb och även i mitt egna företag som är en del av mitt stora intresse. Genomgående är att jag varje dag får jobba med att hjälpa andra. Jag får coacha någon att starta sitt företag, uppfylla sin dröm, följa sitt hjärta och tro på sin idé, eller jag får peppa någon att ta i litet extra i ett träningspass eller släppa loss sina känslor ordentligt till härlig musik på ett gruppträningspass. Och jag har inga som helst problem att ge så mycket energi jag bara kan, för jag vet att jag får tusenfalt tillbaka.


Jag tror absolut att det kan vara viktigt för många att sätta upp mål, delmål och ha planer för att nå dem, men ibland tror jag att vi kan missa mycket på vägen. Vi vill så mycket, vi jämför oss med andra, och vill prestera så vi kan inte vara närvarande och uppleva det positiva i det vi gör här och nu. För vi har redan börjat sträva efter nästa mål utan att känna efter, tagit in det positiva, peppat och sagt: ”Bra gjort” till oss själva i det vi kanske just har avklarat.

Jag tror det egentligen är ganska enkelt. Lyssna till din passion, det du brinner extra för, det som får dina ögon att glimma till lite extra. Om du tillbringar så mycket av din vakna tid som möjligt med att göra det kommer både du och människorna runt omkring dig att ha mer energi.


There is no set path, just follow your heart

Commenti


bottom of page