top of page

Goda nyheter: Sällsynt fjärilsart inte längre utrotningshotad

Det handlar om Fenders blåvinge (Icaricia icarioides fenderi) som bara återfinns i små områden av delstaten Oregon, USA.


Man trodde länge att arten blivit utrotad i det vilda. Men till naturvårdares stora lycka upptäcktes emellertid en liten population i slutet av 1980-talet.


I början av 2000-talet räknade naturvårdare med att det fanns färre än 4 000 individer kvar i det vilda och arten listades därför som utrotningshotad. Listningen gjorde att ansträngningarna för att rädda den kunde intensifieras. Tack vare det har man kunnat återställa viktiga livsmiljöer och därmed stärkt möjligheterna för artens överlevnad.


I dag räknar man med att det finns närmare 30 000 individer i det vilda. Den positiva utvecklingen har gjort att arten inte längre anses vara utrotningshotad.


Daniel Mendoza Källa: Statesman Journal & U.S. Fish & Wildlife Services Att hitta positiva nyheter att dela med mig av till dig, att kritisk granska artiklarna och jämföra dem med andra källor, tar tyvärr mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 0702200945 (Daniel Mendoza). Jag är också mycket tacksam för att du tipsar andra om att Good News Magazine finns. Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: Shutterstock

コメント


bottom of page