top of page

Goda nyheter: Ny lag i Egypten skyddar sexualbrottsoffers identitet

Landets parlament godkände i veckan som gick en ny lag som syftar till att skydda sexualbrottsoffers identitet. Syftet med lagen är att göra det enklare för den som utsatts för sexualbrott att anmäla brottet.


Ett tillägg till befintlig lag görs så att bland annat polis och åklagare inte tillåts undanröja sexualoffers identitet för några andra än försvarare och förövare. Landets justitieminister sa in en intervju att man konstaterat att många drar sig för att göra en anmälan av rädsla för konsekvenserna av att deras identitet blir offentlig. I ett land där sexualbrottsoffer mer än ofta får bära skulden för brottet det blivit utsatt för hoppas man nu att den nya lagen ska ta bort det sociala stigma en anmälan många gånger innebär. Lagen träder i kraft så fort landets president undertecknat den. Klicka på nedanstående bild för att komma till artikeln hos Reuters. Daniel Mendoza

Din omtanke och uppskattning för detta arbete med att sprida hopp och framtidstro, framför allt till barn och ungdomar, visar du mig bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945.

Tack! 💕


Foto: av Alessandro Biascioli, Adobe Stock

Comments


bottom of page