top of page

Goda nyheter: Minskade föroreningar har lett till att delfiner återvänder

Lissabon, Portugal: Arbetet med att minska föroreningarna har haft framgång och lett till att antalet delfiner som simmar från Atlanten in i floden Tejos mynning ökat avsevärt på senare år.

"Vi brukade se dem (delfinerna) 10 gånger per år. Nu har vi dem 200 dagar om året", säger guiden Bernardo Queiroz till AP News. Genom sin reseverksamhet försöker han skapa medvetenhet om vikten av och fördelarna med att skydda naturen.

Detta är en mycket positiv utveckling som även noteras på andra håll i världen, t.ex. utanför storstäder som London och New York. I båda städerna har man sedan 70-talet arbetat med att minska föroreningarna från bland annat industrin. Det har lett till att kvalitén på vattnet blivit så pass bra att vilda arter börjar återvända.

Daniel Mendoza Källa: AP News Vill du stödja Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter får du gärna göra det genom att bli medlem eller genom en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB) eller 0702200945 (Daniel Mendoza) . Tack! 💕
Comentarios


bottom of page