top of page

Goda nyheter: Kina skapar tio nya nationalparker

Landets ambitiösa planer bygger på att binda samman hundratals befintliga nationalparker genom att skapa nya mellan dem. De tio nya nationalparkerna som skapas för ändamålet rymmer allt från tropiska regnskogar till svårtillgängliga bergsområden och har en sammanlagd yta som motsvarar halva Sverige.


Genom att binda samman nationalparker skapas naturliga och livsnödvändiga naturkorridorer som exempelvis tigrar är i stort behov av.


För att lyckas med sina planer arbetar myndigheter och naturvårdare med att involvera lokalbefolkningen i de områden där nationalparker bildas. Målet är att nationalparkerna ska locka till sig en naturturism som bidrar till en hållbar utveckling för lokalsamhället både ur ett socialt och ekonomiskt perspektiv. På så sätt skapar man också större förståelse för vikten av att värna om naturen.


"Ett mål med Kinas nationalparker är att främja ekoturismen - något som kan ske genom att involvera besökare", säger Marc Brody som arbetat i Kina sedan 1994 och är grundare av Panda Mountain, en ekoturism och bevarandeorganisation. Daniel Mendoza Klicka på nedanstående bild för att komma till artikel hos National Geographic.

Hjälp mig/oss gärna att dela fler positiva artiklar!


Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och några få tior är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕 Daniel Mendoza

Comments


bottom of page