top of page

Goda nyheter: Bottentrålning förbjuds i marina naturreservat och marina nationalparker

Grekland blev första landet att helt och hållet förbjuda bottentrålning i landets marina naturreservat och nationalparker. Senast år 2030 ska förbudet trädda i kraft i sin helhet men redan till 2026 förbjuds fiskemetoden i landets marina nationalparker.


Uppemot 800 miljoner euro tänker Grekland investera för att skydda sina marina nationalparker och naturreservat. För att se till att förbudet efterföljs kommer man att använda sig att ett toppmodernt övervakningssystem i vilket bland annat drönare används.


Efter att nyligen ha inrättat två nya marina nationalparker skyddar Grekland nu en tredjedel av sitt territorialvatten.


Naturvårdare hoppas nu på att Greklands kloka beslut leder till en dominoeffekt och att länder som t.ex. Spanien och Frankrike följer efter.Källa: The Guardian & Euroactiv Några extra sekunder av din tid.

Psykisk ohälsa, depression, hopplöshet, tvivel om framtiden och otrygghet ökar i Sverige. Det är min övertygelse att vi med Good News Magazine kan bidra till att vända den negativa trenden. Vill du hjälpa oss med det? Bli prenumerant eller gör en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB). Tack för ditt bidrag! 💕 /Daniel MendozaFoto: Shutterstock

Comentários


bottom of page