top of page

Goda nyheter: Elefanterna i södra Afrika ökar i antal

En del framgångar kan verka små om man missar att sätta dem i en större kontext. En sådan är denna: Under många årtionden handlade nyheterna gällande elefanterna i södra Afrika mestadels om tjuvjakt, förlorade habitat och andra hot. Ljusglimtar var extremt sällsynta, om det ens fanns några.


Nya beräkningar av antalet elefanter på den delen av den afrikanska kontinenten visar emellertid att bevarandeåtgärderna varit framgångsrika och att populationen ökar för varje år. Ökningen är inte stor, det ska erkännas, men det går åt rätt håll. Mot då tidigare när populationen ständigt minskade.


I det vilda beräknas det finnas närmare 420 000 individer av den afrikanska elefanten.Källa: The Guardian & VOA


Kära läsare, att hitta positiva nyheter att dela, att kritisk granska dem och jämföra dem med andra källor tar mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB) eller 070-2200945 (mitt eget). Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: WiX2 Comments


Det är välsignat att läsa dina nyheter Daniel och jag kan inget annat än önska att de fick komma ut till hela världen. Det är också så viktigt som du skriver att belysa även små men signifikanta framsteg som med elefanterna, och hur vi människor tror att det är sämre än vad det är, som om morden i usa. Just nu är jag inte i en position att bidraga ekonomiskt men jag ser fram emot att kunna göra det framöver. Ett förlag är att du ger förslag på vad man skulle kunna ge, att t ex även 50kr är välkommet så att säga.

Tusen tack för ditt oerhört viktiga arbete! Det är en njutning för mig!

Like
Replying to

Tack för din uppskattning. Den betyder mycket för mig! 🙏 /Daniel

Like
bottom of page