top of page

Goda nyheter: 2 000 noshörningar ska få återvända till det vilda

Det är den sydafrikanska organisationen African Parks som vann budgivning av 2 000 trubbnoshörningar (även kallad vit noshörning). Djuren auktionerades ut på grund av att ägaren inte längre kunde driva vad som varit världens största privata noshörningsfarm.


African Parks mål är nu att under en period på 10 år placera djuren i olika nationalparker runt om kontinenten och på så sätt sakta men säkert hjälpa dem att återgå till det vilda. Allt för att bidra till att säkerställa artens överlevnad. Antalet individer av trubbnoshörningen var som lägst 20 st i det vilda. I dag beräknas det finnas cirka 20 000 individer, merparten av dem i Sydafrika.


Daniel Mendoza Källa: Euronews.green & BBC Kära läsare, att hitta positiva nyheter att dela med mig av till dig, att kritisk granska artiklarna och jämföra dem med andra källor, tar tyvärr mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 0702200945 (Daniel Mendoza). Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: Shutterstock

Comments


bottom of page