top of page

Goda nyheter: Ett stort steg i rätt riktning vad gäller att skydda världshaven

Efter ett decennium av förhandlingar har 200 länder äntligen kommit överens om ett nytt FN-avtal för att skydda djuphaven. År 1982 var senaste gången ett havsskyddsavtal undertecknades i FN. Det nya avtalet ses som ett stort och mycket viktigt steg för att målet att skydda 30 % av världshaven till år 2030 ska kunna uppnås.


"Detta är en historisk dag för bevarande och ett tecken på att skydd av natur och människor i en delad värld kan triumfera över geopolitiken", sa Laura Meller på Greenpeace om avtalet.


Avtalet rör de hav som inget land äger eller kan bestämma över, och som täcker 45 procent av jordens yta. Djuphaven täcker också hela 98 procent av biosfären, det vill säga den del av jorden som hyser liv, skriver SvD.


Källa: CNN & SVT

Att hitta positiva nyheter att dela med mig av till dig, att kritisk granska artiklarna och jämföra dem med andra källor, tar tyvärr mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 0702200945 (Daniel Mendoza). Jag är också mycket tacksam för att du tipsar andra om att Good News Magazine finns. Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: WiX

bottom of page