top of page

Goda nyheter: Användandet av engångspåsar har i England minskat med 98 %

År 2014 såldes i England över 7 miljarder engångsplastpåsar (ej 100% komposterbara och biologiskt nedbrytbara) via landets etablerade stormarknader. Året därpå infördes en avgift på 5p med målet att minska användningen. För två år sedan fördubblades avgiften och började då att gälla i alla butiker.


Senaste statistiken, som gäller för perioden 2022/2023, visar att antalet sålda engångsplastpåsar var nere på 133 miljoner. Landets miljöminister, Rebecca How, är stolt över utvecklingen och menar på att avgiften har gjort att miljarder engångspåsar inte hamnat i soptippen eller ligger och skräpar i naturen. Enligt landets regering betyder siffrorna att en genomsnittlig person i England bara köper två plastpåsar per år.


Under hösten kommer man att införa flertal förbud mot engångsplast med förhoppningen att fortsätta minska nedskräpningen och även öka återvinningen. Många anser att siffrorna visar på de positiva resultaten som går att uppnå när ett lands regering tar miljöfrågorna på allvar. Man hoppas därför på att regeringen nu gör mer för att minska användningen av övriga plastpåsar.


Daniel Mendoza Källa: Energy Live news & BBC Kära läsare, att hitta positiva nyheter att dela med mig av till dig, att kritisk granska artiklarna och jämföra dem med andra källor, tar tyvärr mycket tid. Jag hoppas därför du vill stödja mitt arbete med Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter. Bästa sättet är genom en Swishdonation till 0702200945 (Daniel Mendoza). Tack! 💕 /Daniel MendozaFoto: WiXComments


bottom of page