Hopp för Moçambiques elefanter

Ett av Afrikas stora vildmarksområden, Niassa reservatet i Moçambique, firade förra året något av en milstolpe: Ett helt år under vilket inte en enda elefant dödades av tjuvjägare.


Det är ett fantastiskt framsteg om man också tar i beaktning att området täcker över fyra miljoner hektar miombo skog, slingrande floder och majestätiska berg. På marken är det svårt att förstå Niassas storlek som med ett mindre flygplan tar över en och en halv timme att korsa.


Samarbetet mellan olika organisationer, där en av dem är Wildlife Conservation Society, samt att den politiska viljan finns, landets president har personligen engagerat sig i området, tycks vara framgångsreceptet. Niassa reservatet har uppskattningsvis 40 procent av landets hela elefantpopulation och framsteget väcker nu förhoppningar om att den kan återhämta sig.


Klicka på bilden för att läsa hela artikeln hos Fauna & Flora International (FFI).Daniel MendozaSom hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Många bäckar små. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com