top of page

Goda nyheter: Stort framsteg för kvinnors rättigheter i Botswana

Det afrikanska landet följer grannlandet Zimbabwes fotspår genom att med ett tilläg till befintlig lag ge gifta kvinnor rätten att själva äga mark. Tidigare var detta något som endast maken tilläts göra. Så länge han ägde mark kunde hustrun inte bli markägare. Rätten att äga mark gavs annars endast till ogifta kvinnor eller fruar till män som inte redan ägde mark.


Diskrimineringen gjorde att miljontals gifta kvinnor, änkor och ensamstående mammor lämnades utan tillgång till mark för sin och sin familjs överlevnad.

"Detta kommer att hjälpa kvinnor att bli mer självständiga i sina äktenskap", sa kvinnorättskämpen Tunah Moalos om Botswanas beslut.


Klicka på nedanstående bild för att komma till artikeln. Daniel Mendoza Jag hoppas innerligt du vill stödja mig i detta arbete. Du gör det bäst genom en insättning till Swish 0702200945. Varje liten gåva är betydelsefull och hjälper mig att fortsätta ägna tid åt att leta artiklar och nyheter som kan ge dig och andra hopp och framtidstro. Tack! 💕Foto: Darren Baker, Adobe Stock

Commentaires


bottom of page