Goda nyheter – Framtidshopp leder ungdomar bort från gäng och våld

I El Salvador, Centralamerika, har den ideella organisationen Glasswing International hjälpt hundratusentals ungdomar att komma bort från gängen och våldet.

Sysslolösheten bland ungdomar i regionen är stor. Man beräknar att en av fyra varken arbetar eller studerar. För att råda bot på detta ordnar Glasswing kurser där man hjälper ungdomar att utbilda sig till bagare, tekniker och elektriker. Yrken som det finns stor efterfrågan på. En av två som slutför programmet Glasswing erbjuder får ett arbete. Ungdomar från utsatta områden får också möjlighet att gå i terapi för att bättre kunna hantera sin situation.


"Våld är en konsekvens av att ha blivit utsatt för våld och trauma. Det bästa sättet att läka trauma är en mänsklig koppling med förebilder och mentorer", säger Celina de Sola, medgrundare av Glasswing, till Thomson Reuters Foundation. På sin sida skriver Glasswing:

"Our mission is to address the root causes and consequences of violence and poverty through education and health programs that empower youth and communities, and strengthen public systems." Klicka på nedanstående bild för att komma till artikel hos Thomson Reuters Foundation. Daniel Mendoza

Många bäckar små. Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com