Goda nyheter: Ett steg närmare en burfri värld för

Livsmedelskoncern DAVA Foods som äger varumärket Lantägg, ett av de största äggpackerierna i Sverige, meddelade att man slutar med ägg från burhöns och att de sista burhönsen därför fasats ut under juli.


I fortsättningen kommer Lantägg endast att erbjuda ekologiska ägg, ägg från utehöns och ägg från frigående höns inomhus. Beslutet togs av djuretiska skäl och i syfte att ställa helt om mot en 100 procent hållbar äggproduktion. Enligt DAVA Foods kommer äggproducenter erbjudas hjälp i omställningen för att fortsättningsvis kunna erbjuda produkter som tar hänsyn till både djur och miljö. "I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt", sa Kjell Dalin, Marknad och Försäljningschef, DAVA Foods Sverige, i ett pressmeddelande. Daniel Mendoza Källa: Djurens Rätt & Jordbruksaktuellt Vill du stödja Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter får du gärna göra det genom att bli medlem eller genom en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB) eller 0702200945 (Daniel Mendoza) . Tack! 💕