top of page

Goda nyheter: Antalet elefanter i Kenya har fördubblats de senaste 30 åren

Landets framgångsfaktor bygger mycket på att inkludera lokalbefolkningen i bevarandet av elefanterna, att ersätta för skador elefanthjordar orsakar, men också att minska tjuvjakten.


Idag finns det cirka 34 800 elefanter i Kenya. Vilket är lite mer än en fördubbling mot antalet elefanter som fanns år 1989.


John Waweru, generaldirektören för Kenya Wildlife Service, är mycket nöjd med utvecklingen och säger i en intervju att Kenya har en mycket bra strategi för bevarandet av elefanter och för att människa och djur ska kunna leva sida vid sida med varandra. Klicka på nedanstående bild för att komma till artikeln hos Kenya Wildlife Service. Men innan du klickar på den hoppas jag på att du vill läsa raderna under bilden. Daniel Mendoza

Foto: Pierre-Yves Babelon för Adobe Stock Hjälp mig/oss gärna att dela fler positiva artiklar!

Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och några få tior är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).

Tack! 💕 Daniel Mendoza

Comentarios


bottom of page