top of page

Världens största fondförvaltare sätter klimatet i fokus

Det är Larry Fink, ordförande och VD för BlackRock, världens största kapitalförvaltare, som i sitt årliga brev till vd:ar skriver att bolaget ändrar sin investeringsstrategi till att nu sätta mer fokus på klimatet. Han skriver också att han är övertygad om att klimatförändringarna är på väg att omforma världens finansiella system och det gäller för BlackRock precis som för alla andra företag att tänka om.


Många tror nu att BlackRocks ändrade strategi, bolaget förvaltar cirka 7 biljoner dollar, mycket väl kan komma att påverka vilka klimatåtgärder andra företag tar. I synnerhet i USA. I brevet skriver Flink att BlackRock har för avsikt att ställa krav på de företag bolaget investerar i. Han passade även på att varna andra företag för att BlackRock kan komma att utnyttja sin storlek för att sätta press på företag som inte gör tillräckligt mycket för att vara eller bli hållbara.


Detta är ett enormt viktigt ställningstagande som förhoppningsvis leder till stora förändringar på dom finansiella marknaderna. Och då till förmån för klimatet.


Klicka på nedanstående bild för att läsa artikeln hos npr.


//Daniel MendozaOm ditt hjärta vill och din plånbok har råd

Önskar du hjälpa mig att sprida fler positiva artiklar som förhoppningsvis ger dig och andra hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕
Comments


bottom of page