Tjuvjakten på noshörningar minskar för femte året i rad

I Sydafrika fortsätter statliga och icke statliga organisationer att skörda framgångar vad gäller att minska tjuvjakten på landets noshörningar. För femte året i rad lyckas man stävja tjuvjakten som nu mer än halverats sedan år 2015.


Det är också mycket glädjande att notera att alla initiativ för att skydda noshörningarna även gynnat andra arter som lever i noshörningarnas ekosystem. Som exempel minskade tjuvjakten på elefanter i Sydafrika från ett relativt lågt antal på 71 st år 2018 till "bara" 31 år 2019. Problemen är så klart stora och enormt mycket arbete återstår, men det är ändå viktigt att visa på att framgångar sker och att det finns ett stort engagemang för att skydda arten. Ett engagemang som senast fem åren gett mycket positiva resultat.


Klicka på bilden för att komma till artikel hos Middleburg Eccentric LLC.

Delar du min uppfattning om vikten av att dela positiva artiklar? Idag är det viktigare än någonsin att vi sprider hopp och framtidstro i våra samhällen. Vill du hjälpa mig med Good News Magazine och spridning av hopp och framtidstro gör du det bäst genom att lämna ett bidrag till Swish: 0702200945 eller Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).

Tack för din tid, uppskattning och förhoppningsvis bidrag!

Daniel Mendoza Grundare och ägare av Good News Magazine

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com