top of page

Inspiration: Kvinnorna som räddar Indiens storkar

Purnima Barman är den indiska biologen som pausade sina studier för att engagera sig i landets adjutantstorkar efter att hon upptäckt att de minskade kraftigt i antal. Hennes stora engagemang har lett till att hon numera kallas för storkarnas syster.


Tack vare sitt engagemang har hon lyckats få hundratals andra kvinnor att engagera sig i storken och att sprida kunskap om arten så att den kan gå en ljusare framtid till mötes. Något som gruppen verkar vara på god väg att lyckas med.


”Många arbetar med 'glamorösa' arter som noshörningen eller elefanten, men jag valde storken. Fågeln hade varit en integrerad del av mitt liv. Jag hade underbara minnen från min mormor som berättade intressanta berättelser och sjöng för mig om dem. Hon lärde mig också hur man identifierar de olika storkarterna. Alla dessa minnen motiverade mig att skydda den utrotningshotade fågeln." berättar hon för Aljazeera.


En mycket inspirerande artikel om hur en människas vilja och engagemang för en art kan förändra andra människors inställning till den arten och att vilja värna om den. Klicka på bilden nedan för att komma till artikeln hos Aljazeera.


Daniel MendozaFoto: Shutterstock

bottom of page