I Indien visar kvinnor vägen till ett hållbart jordbruk och jämställda samhällen


Meera Chaudhary var bara 22 år när hon blev änka. Ensam med sex barn, varav den yngsta var bara åtta månader gammal, fick hon av byborna rådet att sälja fälten hennes man hade brukat. Hon ville dock annorlunda och tack vare olika initiativ för att stärka kvinnors möjligheter till egen försörjning är hon idag en av en växande antal kvinnliga jordbrukare i Indien som tagit kontroll över jordbruksmark, och därmed över sina egna liv. Globalt håller kvinnor på att omforma sättet att bruka jorden och med det förändrar de också rollerna mellan män och kvinnor. Allt till det bättre för båda könen men också för en hållbar framtid.


Klicka på nedanstående bild för att läsa artikel hos The Christian Science Monitor.

Delar du min uppfattning om vikten av att dela positiva artiklar? Idag är det viktigare än någonsin att vi sprider hopp och framtidstro i våra samhällen. Vill du hjälpa mig med Good News Magazine och spridning av hopp och framtidstro gör du det bäst genom att lämna ett bidrag till Swish: 0702200945 eller Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).

Tack för din tid, uppskattning och förhoppningsvis bidrag!

Daniel Mendoza Grundare, ägare och den som själv driver Good News Magazine"Om du tycker att du är för liten för att göra skillnad, har du aldrig haft en mygga i sovrummet".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com