top of page

Good News Magazine: Ett avbrott i det negativa mediabruset under senaste tio åren

Jag var och är övertygad om att vi behöver lyfta fram det positiva i samhället. Därför att hat föder hat, godhet föder godhet. Därför att jag i mitt eget liv tidigt förstod vikten av att tro på framtiden och på godheten hos andra. Vikten av att inte blunda för godhet. Den 20 oktober firade jag tio år sedan jag och min lilla familj lanserade pappersutgåvan av Good News Magazine (GNM).


Det har varit tio tuffa år, det har också varit tio enormt inspirerande och givande år.


Under de tio åren som gått har vi genom magasinet, hemsidan, Facebookgruppen och hundratals föreläsningar jag hållit riket runt delat tusentals artiklar, lyft fram tusentals eldsjälar och inspirerande personer, visat på tusentals goda exempel, konstruktiva lösningar och framför allt ... spridit hopp och framtidstro.


Vi människor mår mentalt dåligt av att ständigt mata oss med det negativa. Våra samhällen mår dåligt av det. Vi behöver därför ett positivt avbrott som hjälper oss att se att världen och människan är mer än de mörka rubrikerna exempelvis tidningar matar oss med. Barn och ungdomar behöver få känna hopp och framtidstro och få hjälp att fokusera på lösningar och godhet. Det är skälen till att jag skapade GNM och till att jag vill fortsätta driva GNM i minst tio år till.


En professor vid ansedda Harvard University sa att han inte var rädd för alla kärnvapen som finns i världen. Han var rädd för den dagen vi människor tappar tron på framtiden. "Den dagen har vi inte längre en framtid", sa han. Utifrån alla tusentals samtal jag haft med unga och vuxna jag träffat under mina föreläsningar är jag benägen att hålla med.


Detta arbete vi gör, att försöka vara ett avbrott i det negativa mediabruset, att sprida hopp och framtidstro, kan vi dock inte göra utan stöd och uppskattning från dig. Vi kan inte heller påverka massmedia och vi inte visar på att människor är beredda att betala för positiva nyheter. Förlagschefen för ett av Nordens största förlag sa följande till mig år 2012: "Daniel, på min nivå skiter vi fullständigt i vad som skrivs i våra tidningar. Vi ser bara till sista siffran."


Därför har jag valt att GNM fortsättningsvis endast finns till för betalande medlemmar. Ju fler medlemmar vi får in, desto mer kan jag/vi producera och desto fler kan vi nå. Ju fler medlemmar desto mer kan vi påverka. En Facebookgrupp med 92 000 medlemmar betyder ingenting om inte gruppen är aktiv och engagerad. För ett förlag är 5 000 betalande medlemmar långt mer intressant än 92 000 passiva. Kan vi uppnå det, kan vi få dem att börja överväga att balansera sitt utbud. Det är min övertygelse.

Så vad får du som blir medlem för endast 49 kr i månaden? Förutom det mest värdefulla, vilket jag tycker hopp och framtidstro är, får du följande: * Tillgång till alla artiklar som delas på sidan. * Online-föreläsningar jag kommer att hålla och lägga ut på sidan. * Online-kurser där jag och samarbetspartners lär dig hur du kritiskt ska granska, läsa och tolka artiklar och rubriker i tidningar. I kurserna får du också verktyg för att kunna läsa om stora negativa saker som händer i världen utan att bli deprimerad eller känna uppgivenhet. * Du får 50 % rabatt på föreläsningar jag håller runt om i riket. Kanske vill du att jag kommer till din hemstad? * Du får tillgång till krönikor som jag och gästskribenter författar med fokus på godhet och medveten optimism. * Online-intervjuer med personer som på olika sätt brinner för att göra världen bättre eller som har något positivt och bra att dela med sig av till dig. * Du kommer att få enkla vardagstips och råd om hur du mentalt kan må bättre i en värld där så många skriker att den snart går under, att det inte finns någon hopp om framtiden och annat negativt. * Lyckas vi under ditt medlemskap producera en ny utgåva av magasinet kommer den så klart att ingå i ditt medlemskap.

Utöver ovanstående: Ditt medlemskap hjälper mig/oss att nå fler! Jag tänker också att om vi kan visa de stora tidningsförlagen att det finns ett intresse hos allmänheten i att betala för att få positiva nyheter så kanske de själva börjar se ett värde i att balansera utbudet av nyheter. Men så länge ingen vill betala för att få dessa typer av nyheter ser jag inte hur de kommer att vilja förändra sitt utbud. Därför hoppas jag på att du vill hjälpa mig/oss att visa på att människor är beredda att betala positiva nyheter.


Klicka HÄR för att läsa mer om medlemskap i GNM! Jag ser fram emot de kommande tio åren och hoppas du vill fortsätta denna resa med Good News Magazine! Med omtanke,


Daniel Mendoza

Grundare av Good News MagazineComentários


bottom of page