top of page

Goda nyheter: Världens största pälsauktionshus slår igen portarna

Danska Kopenhagen Fur har funnits sedan 1930 och är världens största pälsauktionshus . Nu meddelar bolaget att man inom tre år lägger ner verksamheten. Beslutet innebär att Finländska Saga furs blir den enda stora aktören kvar.


Vad gäller päls kan man på Djurens Rätt hemsida läsa följande positiva nyhet: "Tidigare i år röstade Nederländernas parlament igenom en tidigare stängning av landets 128 pälsdjursfarmer. Nu är landet på väg att även förbjuda importen av pälsprodukter."


Det tycks som att vi kommer allt närmare en framtid där vi inte dödar djur för deras päls skull.


Det är så klart aldrig bra att människor förlorar sina företag och arbeten. Men en omställning, vare sig det handlar om att stänga ner kolkraftverk för att satsa på förnybar energi, förbjuda tillverkningen av vapen eller att sluta sälja päls för att skapa en humanare värld, måste ske och kommer vare sig vi vill det eller inte nästan alltid innebära en kostnad för någon.


Jag tänker dock att i det långa loppet så blir alla vinnare. I detta fall framför allt våra medvarelser. Klicka på nedanstående bild för att komma till artikel hos Humane Society. Daniel Mendoza

Foto: Shutterstock

ความคิดเห็น


bottom of page