Goda nyheter: Polio utrotat på den afrikanska kontinenten

För lite över 30 år sedan inledde Världshälsoorganisationen (WHO) sin långa kamp för att utropa polio i världen. Att sjukdomen nu är utrotad i Afrika ses som den största folkhälsoframgången i kontinenten sedan utrotningen av smittkoppor.


– Det är en enorm milstolpe, den största framgången för folkhälsan i Afrika sedan utrotningen av smittkoppor. Det bevisar att det är genomförbart att utrota en sjukdom, säger Abdelhalim Abdallah, kommunikatör för poliofrågor vid WHO:s Afrikakontor i Brazzaville, till svenska TT.


Sedan 2016 hade inga nya fall av polio registrerats i något afrikanskt land men det är först nu som Världshälsoorganisationen med säkerhet kan säga att det inte finns någon endemisk spridning.


Daniel Mendoza


Klicka på nedanstående bild för att komma till artikeln hos BBC.


Foto: Getty Images Hjälp mig/oss gärna att dela fler positiva artiklar!


Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och några få tior är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕 Daniel Mendoza

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com