Goda nyheter: Pakistans trädplantering ökar antalet honungsbin i landet

"Tsunamin av en miljard träd" kallas projektet som sjösattes år 2018 av landets premiärminister. Målet är att plantera tio miljarder träd under en femårsperiod. Tidigare i Pakistan hade det pågått olika projekt men i mindre skala än det som initierades av landets regering.


Genom att återställa skogsområden som avverkats under några decennier hoppas man kunna öka chanserna för nederbörd och samtidigt minska erosion längs floderna och därmed minska risken för översvämningar. Pakistan är ett av de länder som drabbats hårdast av klimatförändringarna.


När det nu gått några år och miljarder träd har planterats börjar man skönja andra positiva effekter av att mängden träd ökar. En sådan är att honungsbina har blivit fler vilket lett till att produktionen av honung ökat med 70 procent sedan år 2016.


Klicka på nedanstående bild för att komma till artikel.


Daniel Mendoza
Många bäckar små.

Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com