Goda nyheter – Lite hopp för vadarfåglar i Myanmar

Det är Birdlife som skriver på sin hemsida att den långa kampen för att skydda viktigt våtmarksområde (Gulf of Mottama) i Asien lett till ytterligare en stor delseger. Landets regering har beslutat att det ytan på det skyddade området ska fyrdubblas i storlek, från dagens 40 000 hektar till 161 000 hektar. En mycket positiv nyhet för vadarfåglarna som bl a tillbringar vintrarna där.


Utvidgningen av det skyddade området är ett stort steg framåt i bevarande av våtmarker i Myanmar och Sydostasien som helhet. Det nya beslutet som regeringen tagit innebär att ett mycket stort område av kustlinjen skyddas från skadlig exploatering samtidigt som man sätter en ram för starkare bevarandeåtgärder och engagemang med lokala samhällen, skriver organisationen.


Kicka på nedanstående bild för att läsa hela artikeln hos Birdlife. Daniel Mendoza
Många bäckar små. Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com