Goda nyheter: Kina ger myrkotten högsta skyddsstatusen

Kinas åtgärder för att rädda jättepandan från utrotning har varit framgångsrika och gjort att arten inte längre är utrotningshotad (dock "sårbar"). Nu har landet beslutat att ge myrkotten – arten är ett av världens mest tjuvjagade och exploaterade däggdjur på de illegala djurmarknaderna – samma höga skyddsstatus.


Beslutet innebär bl.a. att det blir förbjudet att använda arten som ingrediens i traditionell kinesisk medicinsatsningar (TCM), att de görs större satsningar på ökat skydd, övervakning och kontroll. Fler bevarandeåtgärder ska sättas in och lagefterlevnaden skärpas.


– Vi hoppas att det blir en viktig milstolpe för att minska handeln och efterfrågan på hotade arter. Värdet av levande myrkottar för ekosystemet är mycket högre än vad deras fjäll och kött säljs för, säger WWFs artexpert Mats Forslund.


Läs hela artikeln hos WWF genom att klicka på nedanstående bild. Daniel Mendoza

Foto: Stephen Hogg /WWF Malaysia.


Många bäckar små.


Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com