top of page

Goda nyheter: Kalifornien förbjuder försäljningen av nya bensindrivna bilar

Delstaten Kalifornien, den största i USA sett till folkmängden, har beslutat att förbjuda all försäljning av nya bensindrivna bilar från och med år 2035. Men satte även upp delmål för att fasa ut befintliga bensindrivna bilar. Det är California Air Resources Board (CARB), en myndighet som bildades 1967 för att lagstifta kring bilars avgasutsläpp, som tagit det historiska beslutet.


Experter är övertygade om att den nya lagen kommer att ha stor inverkan på den amerikanska bilindustrin sett till hur viktig delstatens ekonomi är för landet, men också därför att andra delstater inte får utfärda egna utsläppsstandarder, de får däremot följa de som CARB utfärdar.


Jay Inslee, guvernören för delstaten Washington, sa till CNN att beslutet som Kalifornien tagit är en milstolpe i kampen för klimatet och att man i hans delstat kommer att ta liknande beslut mot slutet av året.


Källa: CNN & BBC


Daniel Mendoza


Vill du stödja Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter får du gärna göra det genom att bli medlem eller genom en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB) eller 0702200945 (Daniel Mendoza) . Tack! 💕
Hozzászólások


bottom of page