Fördubbling av antalet jaguarer tack vare samarbete mellan länder

Iguazú kallas området mellan Argentina och Brasilen där bland annat de kända Iguazúfallen finns. I början av 2000-talet var jaguaren i området på väg att utrotas på grund av jakt och att livsmiljöerna höll på att försvinna. Som lägst fanns det 40 individer kvar i området. Ett samarbete mellan båda länderna inleddes i syfte att vända på den negativa trenden. Samarbetet har varit lyckat och idag räknar forskare med att det finns strax över 100 individer. Målet är 250 st.


Ett av de främsta skälen till den positiva vändningen är större acceptans för arten hos människor som brukar jorden och jagar i dess livsmiljöer. En acceptans som uppnåtts tack vare olika projekt forskare och miljö- och djurrättsorganisationer som kämpar för att rädda arten och dess livsmiljöer sjösatt.


Klicka på bilden nedan för att läsa hela artikeln hos Mongabay.Vill du hjälpa mig med Good News Magazine och spridning av hopp och framtidstro gör du det bäst genom att lämna ett bidrag till Swish: 0702200945 eller Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).


Tack för din uppskattning och förhoppningsvis bidrag!


Daniel Mendoza

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com