top of page

En tredjedel av Seychellernas havsområden skyddas

Cirka en tredjedel av Seychellernas havsområde, till ytan större än Tyskland, blir marina skyddade områden. Hälften av dessa områden har en mycket hög biologisk mångfald och betraktas som marina nationalparker där nästan ingen annan mänsklig aktivitet än hållbar turism kommer att tillåtas. Det innebär bl a att kommersiellt fiske förbjuds.


Presidenten Danny Faure sa att identifieringen av områdena tagit sex år och varit en av de mest intensiva processerna i landets historia och krävt enormt mycket engagemang från alla partners. Beslutet togs i samråd med fiskare, företag och lokalbefolkning för att alla skulle känna sig delaktiga i processen och för att få ett framtida hållbart bruk av havsområdena.


Danny Faure hoppas nu att Seychellerna med de nya marina skyddade områdena och dess storlek visar vikten av att inrätta sådana områden och hur de kan användas på ett hållbart sätt. Planen är nu också att återställa områden som blivit förstörda.


Klicka på nedanstående bild för att läsa nyheten som finns på regeringens hemsida.


Daniel Mendoza


Om ditt hjärta vill och plånboken har råd.

Önskar du hjälpa mig att sprida fler positiva artiklar som förhoppningsvis ger dig och andra hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕

Comments


bottom of page