En armé av frivilliga ledda av en taxichaufför räddar havsfåglar

Huttonliran är den enda havsfågeln som har sin bon högt uppe i bergen där de också föder sina ungar. Arten finns endast i Nya Zeeland och anses vara utrotningshotad. På grund av arten häckar på 1 200 meters höjd har ungarna en mycket svår flygtur innan de når havet. En flygtur som många gånger slutar på asfalterade vägar mellan staden Kaikoura och Stilla havet. Väl där ökar risken för att fågelungarna blir överkörda eller attackeras av andra djur.


För fem år sedan upptäckte taxichauffören Toni Painting vad som skedde med fåglarna och engagerade sig för att rädda så många individer hon kunde. Numera har hon en armé av frivilliga som hjälper henne. ”Jag åker ut en halvtimme efter mörkrets inbrott. Sedan åker jag ut varje timme fram till en halvtimme efter midnatt, det tar dem en halvtimme att komma ner från bergen. Om det är många fåglar som kommer ner kan jag åka hela natten, om jag har passagerare hjälper de mig också", berättar Painting, som i sin taxi har alltid med sig lådor för att kunna hålla fågelungarna.


I snitt räddar man varje natt mellan 10 och 20 fåglar. Painting berättar att som mest, under en och samma natt och där frivilliga fick kämpa fram till gryningen, räddades över 200 fågelungar. Det är viktigt att påminna sig om alla kärleksfulla människor som ägnar tid av sina liv till att hjälpa och rädda andra.


Klicka på bilden för att komma till artikel hos The Guardian.

Delar du min uppfattning om vikten av att dela positiva artiklar? Idag är det viktigare än någonsin att vi sprider hopp och framtidstro i våra samhällen. Vill du hjälpa mig med Good News Magazine och spridning av hopp och framtidstro gör du det bäst genom att lämna ett bidrag till Swish: 0702200945 eller Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).

Tack för din tid, uppskattning och förhoppningsvis bidrag!

Daniel Mendoza Grundare, ägare och den som själv driver Good News Magazine

"Om du tycker att du är för liten för att göra skillnad, har du aldrig haft en mygga i sovrummet"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2023 by D. Proudly created with Wix.com