top of page

Den andra personen att botas från hiv vill inge hopp

"Jag vill vara en ambassadör för hopp", säger Adam Castillejo till The New York Times när han väljer att bli offentlig med sitt namn.


Det är tack vare en stamcellstransplantation för tre år sedan som Adam kunde bli den andra personen i världen att bli botad från sin hiv-infektion. För ett och ett halvt år sedan slutade han ta antiretroviral medicin och vid tester förra året hittade läkarna inga spår av hiv-viruset. När nu ytterligare ett år hunnit gå och fler tester gjorts är läkarna helt säkra på att Adam är fri från hiv-infektionen. Framgången ses som något av en milstolpe i kampen mot viruset och ökar hoppet om att kunna bota aids.


Det är ett långt men mycket inspirerande reportage om Adam Castillejos resa och hoppet han vill ge andra i samma situation han var i. Klicka på nedanstående bild för att komma till reportaget.

Daniel Mendoza


Och vill du hjälpa mig att ägna mer tid åt att sprida positiva artiklar som förhoppningsvis ger dig och andra hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 070-2200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕Comments


bottom of page