top of page

Blomrabatter lockar bin till Münchens tidigare insektsglesa gator

Forskare i Tyskland har i en ny studie undersökt vilka biarter som finns i Münchens täta stadsmiljö. Sedan 1997 har 232 olika biarter listats i staden. Nu ville man veta vilka av dessa som lockas till nylagda blomrabatter. För att ta reda på det undersökte forskarna nio stycken blomrabatter, som alla var 1 000 kvadatmeter stora – planterade för att främja den biologiska mångfalden av insekter och fåglar i staden, skriver Miljö & Utveckling.


Forskarna blev positivt överraskade av resultatet. Hela 68 olika biarter besökte under ett år de olika blomrabatterna. Det innebär att cirka en tredjedel av alla biarter som sammanlagt synts till under 20 år, faktiskt finns kvar och livsnär sig på rabatterna.


Jag tycker det är glädjande och inspirerande hur vi människor världen över försöker på olika sätt återställa livsmiljöer för våra medvarelser. I min egen hemstad Västerås har kommunen sått ängsblommor där det tidigare var gräsmatta. Små åtgärder men sakta sakta ser vi de positiva resultaten och kan förhoppningsvis påskynda allt.


/Daniel Mendoza

Klicka på bilden för att läsa artikeln hos Miljö & Utveckling.Om ditt hjärta vill och din plånbok har råd

Önskar du hjälpa mig att sprida fler positiva artiklar som förhoppningsvis ger dig och andra hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕


תגובות


bottom of page