Good News Magazine

13 jul 2020

Goda nyheter: Yellowstones grizzlybjörnar får ej jagas

En federal domstol i San Francisco, USA, har beslutat att nationalparken Yellowstones cirka 700 grizzlybjörnar får fortsätta vandra fritt i parken utan att jagas.

U.S. Fish and Wildlife (motsvarigheten till Naturvårdsverket) samt jägarorganisationer har i några år kämpat för att jakt ska vara tillåten på arten. Miljöorganisationer samt representanter för landets ursprungsbefolkning kämpar för motsatsen och att antalet grizzlybjörnar i landet helst ska öka till närmare 10 000 individer.

I sitt beslut slog domstolen också fast att det tidigare beslutet som tog när man valde att ta bort arten från listan om utrotningshotade arter (Endangered Species Act) var ett resultat av politiska påtryckningar och inte vetenskapliga studier.
 

 
För att komma till artikeln klickar du på nedanstående bild.
 

 
Daniel Mendoza

Foto: Uryadnikov Sergey, Adobe Stock

Många bäckar små.
 
Jag hoppas du vill stödja detta viktiga arbete med spridning av positiva nyheter. Det tar inte många sekunder och en tia är bättre än ingenting. Så om du önskar hjälpa mig med att sprida fler positiva artiklar som ger hopp och framtidstro gör du det bäst genom en Swishinsättning till: 0702200945 eller till Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB). Tack! 💕