Good News Magazine

19 mar 2020

Allt fler städer erbjuder gratis kollektivtrafik

Uppdaterad: 23 mar 2020

Världen över börjar städer erbjuda invånarna gratis kollektivtrafik i syfte att förbättra luftkvalitén, minska bullret och antalet bilar. I Paris ska 72 % av parkeringsplatserna tas bort. Staden Birmingham i Storbritannien uppmuntrar invånarna att lämna sina bilar hemma och använda kollektivtrafik istället, eller att gå eller cykla. Luxemburg blev nyligen som land först i världen med att erbjuda gratis kollektivtrafik.
 

 
I USA har de styrande i städerna Kansas City i Missouri och Olympia i delstaten Washington båda meddelat att deras kollektivtrafik (bussar) kommer att bli avgiftsfria från och med i år. Även Worcester, delstaten Massachusetts näst största stad, har uttryckt starkt stöd för att avstå från biljettpriser.
 

 
Mer användning av kollektivtrafik innebär mindre förorenad stadsluft genom färre växthusgasutsläpp och förhoppningsvis lyckligare invånare. Gratis kollektivtrafik innebär för många, framför allt familjer som redan kämpar med att få ihop det ekonomiskt, bättre privatekonomi.
 

 
Klicka på bilden för att komma till artikel hos Climate News Network.

Delar du min uppfattning om vikten av att dela positiva artiklar?
 
Idag är det viktigare än någonsin att vi sprider hopp och framtidstro i våra samhällen. Vill du hjälpa mig med Good News Magazine och spridning av hopp och framtidstro gör du det bäst genom att lämna ett bidrag till Swish: 0702200945 eller Bankgiro: 180-0531 (GNM Publishing Group AB).
 

Tack för din tid, uppskattning och förhoppningsvis bidrag!

Daniel Mendoza
 
Grundare och ägare av Good News Magazine